czwartek, 19 czerwca 2014

"Parzymy" na zimno

Dnia 30 czerwca o godzinie 18:00 w hotelu Przystań znajdującym się na Wyspie Młyńskiej w Bydgoszczy odbyła się prezentacja produktów japońskiej formy Hario, która wytwarza wysokojakościowe szkło. Wśród asortymentu firmy znajdują się produkty do alternatywnego parzenia kaw i herbat. Vice mistrz Polski, barista Kamil Kwiatkowski szczegółowo zaprezentował sprzęt Hario. Fanów herbaty zaciekawił fakt, iż owa firma produkuje butelkę przypominającą butelkę od wina, która służy do zaparzania herbaty na zimno. Wystarczy zalać susz herbaciany zimną wodą i odłożyć butelkę na 6 godzin do lodówki. Cała prezentacja trwała dwie godziny, wiązała się z degustacją napojów oraz małym poczęstunkiem. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz